Katariina K - Shape of my health
 

Bodypump - tehoton vai tehokas?

 

Ihana Bodypump - kautta aikain ollut suuri suosikkini! Ja on sitä edelleen!

Bodypump on lihaskuntotunti ja välineinä käytetään Step - lautaa sekä levypainoja.

Bodypump kuuluu Les Mills - perheeseen, eli se on valmis konseptitunti ja materiaalit tulevat meille ohjaajille valmiina. Tunti vaihtuu neljä kertaa vuodessa. Tunnilla "pumpataan" koko kroppa ja se koostuu kymmenestä eri kappaleesta.

Tunnin kesto on 55min ja se noudattaa aina samaa kaavaa:

1. Lämmittely

2. Kyykky

3. Rinta

4. Selkä

5. Ojentaja

6. Hauis

7. Askelkyykky

8. Olkapäät

9. Vatsat

10. Venyttelyt

Bodypumpista kuulee monia mielipiteitä, liian usein negatiivisia. Varsinkin salipuolen treenaajat usein parjaavat tuntia ja mieltävät sen "turhanpäiväiseksi kevyen tangon heilutteluksi, missä liikeratoja ei viedä loppuun asti". Tämä mielikuva on täysin väärä! Tunti on itseasiassa todella raskas, todella haastava ja todella tehokas!

Pumpissa yhdistyvät aerobisen ja lihaskuntoharjoittelun hyödyt. Sarjat ovat pitkiä (noin 80 - 90 toistoa per lihasryhmä) ja tunti kehittää eritoten lihaskestävyyttä, mutta riittävän kuormittavilla painoilla (kunnon poltteella) saa myös kasvatettua voimaa, lihasta  sekä muokattua vartaloa kiinteämmäksi. Hyvään lihaskuntoon kuuluu myös lihaskestävyys ja tämän tyyppistä voimaa tarvitsemme joka päiväisessä elämässämme.

Volyymitreeniä pitäisi mielestäni tuoda lisää mukaan myös perinteiseen saliharjoitteluun eli vaihdella kuormaa ja toistomääriä enemmän. Lihakset tykkäävät monipuolisuudesta ja kehittyvät, kun niitä treenataan eri tavoin. Suosittelen kaikkia salipuolen treenareita vaihtamaan yhden viikon salitreeneistä ohjattuun pumppituntiin, saatat yllättyä! ;) ja kehityksesi harppaa taatusti eteenpäin myös salin puolella! ;)

Bodypump ei missään nimessä ole helppo tunti, itseasiassa todella haastava! Liikkeet tehdään vapailla painoilla ja useat liikkeet ovat teknisesti vaikeita, esim.kyykky ja selkä kappaleessa tehtävä kulmasoutu. Jos epäilet tekniikkaasi tai et saa oikeeta tuntumaa liikkeissä, voi liikkeiden läpikäynti ohjaajan kanssa olla hyvä idea. Oikea suoritustekniikka on kaiken A ja O. Kun tekniikka on kunnossa ja kuorma asian mukainen, niin takaan, että saat tuloksia! :)

Pumpissa maastaveto (ja kaikki muut liikkeet) tehdään (ja ohjataan) kaikille turvallisesti. Esimerkiksi maastaveto tuodaan polviin asti. Kokeneet ja tekniikan hallitsevat treenaajat voivat tuoda tangon myös alemmas.

Oletko sinäkin jo ihastunut pumppiin ja saanut lihakset palamaan? ;)

Kirjoita kommentti
 

Lukijoiden kommentteja

Yhteensä 0 kpl

Kirjoittaja on 30+ Mäntässä asustava kolmen jääkiekkohullun poitsun äiti ja hyvinvointialan ammattilainen. Blogini tarkoitus on jakaa treeni -ja hyvinvointivinkkejä sekä fiilistellä tyylijuttuja ja elämää.