Katariina K - Shape of my health
 

Kehonhallinta - 5 treeniliikettä

 

Tykkään treenata tosi monipuolisesti ja kokeilla uusia juttuja. Käyn salilla viikoittain, mutta harvoin teen samanlaista treeniä kuin edellisellä kerralla. Jos treenaa paljon salilla voi olla järkevää jakaa lihasryhmiä eri päiville, mutta itse en siltikään noudata pilkulleen mitään tiettyä ohjelmaa vaan aina sovellan ja teen jotain uutta. Se sopii minulle ja pitää motivaation korkealla. "Perinteisten" saliliikkeiden lisäksi teen usein erilaisia hyppyjä ja kehonhallintaliikkeitä. Salitreenin aikana on saatava syke kohoamaan.

Kehonhallintaharjoittelu on äärimmäisen tehokas treenimuoto, jossa samanaikaisesti kehitetään monia ominaisuuksia kuten koordinaatiota ja liikkuvuutta. Kehonhallintaliikkeet kehittävät useita lihasryhmiä samanaikaisesti, eritoten syviä keskivartalon lihaksia sekä omalla kohdallani myös keskittymiskykyä. Ne ketkä ovat käyneet mun ohjatuilla tunneilla tietävät, että viljelen näitä liikkeitä myös siellä! ;)

Varsinkin paljon treenaaville ja uutta haastetta treenistä hakeville tämän tyyppiset harjoittelut sopivat äärimmäisen hyvin. Vain taivas on rajana; liikepankki on loputon ja haasteita löytyy ihan jokaiselle. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kehonhallintaharjoittelu on ylitsepääsemättömän vaikeaa. Jokainen voi lähteä haastamaan itseään pienillä lisämausteilla eikä tarkoitus ole seisoa yhden käden varassa tai muuta vastaavaa! Eli tämä(kin) treenimuoto sopii ihan jokaiselle. :)

Kehonhallintaliikkeet suoritetaan joko omalla painolla tai pieniä painoja apuna käyttäen. Treeni on helppo toteuttaa missä vain, vaikka kotona tai ulkona!

Nappaa tästä mukaan harjoitteluusi viisi simppeliä liikettä :)

Tarvitset käsipainot ja penkin.

Tee kaikki liikkeet huolella ja rauhallisesti, älä kiirehdi. Voit tehdä liikkeitä esimerkiksi kiertoharjoitteluna 1min per liike tai toistoja, esimerkiksi 8 - 15 toistoa per liike. Vaihda myös jalkaa!

Liike 1: Askelkyykky jalan nostolla

-Pito, kun jalka on yläasennossa ja palauta jalka hallitusti takaisin taakse.

Liike 2: Vipunostot sivulle + jalan liike

- Vie jalka taakse, kun painot ovat alhaalla ja tuo jalka eteen, kun nostat painot sivulle.

Liike 3: Pystypunnerrus istuen jalat ilmassa

- Nosta jalat ilmaan ja nojaa hieman taakse, niin että joudut aktiovimaan keskivartalon. Tee rauhallisia nostoja käsipainoilla ylös.

Liike 4: Yhden jalan kyykky penkillä

- Asetu penkille niin, että pystyt laskemaan toisen jalan suorana alas penkin vierestä. Liikettä ei tarvitse tuoda kovin alas.

Liike 5: Lankkupito käden nostolla

-Asetu lankkupitoon käsipainot käsissä ja tee vuoronostoja ylös, käännä hieman keskivartaloa samalla

Liike 1: Askelkyykky jalan nostolla

Liike 2: Vipunostot sivulle + jalan liike

Liike 3: Pystypunnerrus istuen jalat ilmassa

Liike 4: yhden jalan kyykky penkillä

Liike 5: Lankkupito käden nostolla

Huhtikuu on hyvä startata treenaten! ;) Energistä treenikuukautta kaikille! Kesää kohti!

Puss.

<3: K

Kirjoita kommentti
 

Lukijoiden kommentteja

Yhteensä 0 kpl

Kirjoittaja on 30+ Mäntässä asustava kolmen jääkiekkohullun poitsun äiti ja hyvinvointialan ammattilainen. Blogini tarkoitus on jakaa treeni -ja hyvinvointivinkkejä sekä fiilistellä tyylijuttuja ja elämää.