Katariina K - Shape of my health

RAVINTO

 

Hiilarimunakasta ja kukkakaalipizzaa - Terveellistä ulkoilupäivän safkaa

 

Terveisiä Leviltä! Vietetään ihanaa talvilomaa lumen keskellä.

Koska vietämme päivät rinteesseä, on aamupalan oltava täyttävä ja ravinteikas.

Illalla kun palaudutaan mökille on mukavaa rauhassa nauttia maittavaa iltapalaa.

Tässä ohjeet meidän perheen hiilarimunakkaaseen ja terveelliseen kukkakaalipizzaan :)


Maukas hiilarimunakas, noin 4 - 5 annosta:


Tarvitset

Ruispalat 6kpl

Munat 8kpl

Voita paistamiseen

Loraus vettä

Ripaus suolaa

Ripaus mustapippuria


1. Kuutioi ruispalat ja paista niitä voissa

2. Riko munat kulhoon, lorauta hieman vettä ja mausteet sekä vatkaa kevyesti

3. Kaada munaseos pannulle ruisleipäkuutioiden päälle ja sekoittele muutama minuutti

Lisäksi munakkaan kanssa kasviksia ja hedelmiä sekä kahvia ja eikun rinteeseen! :)


Bongasin jokin aika sitten safkatutkan sivuilta kukkakaalipizzan reseptin. Vierailen säännöllisesti kyseisillä sivuilla bongailemassa maittavia ja terveellisiä reseptejä.

http://www.safkatutka.fi/2015/06/11/kukkakaalipizza/

Olen hieman muotoillut reseptistä omanlaiseni, koska kukkakaalin keittäminen tuntui jotenkin haastavalta ja työläältä. Keittämisen sijaan kuullotan kukkakaalimurusia pannulla. Tämä taivaallinen pizza sopii hyvin niin arkeen kuin juhlaan. Ja voit laittaa haluamiasi täytteitä, mikä vain maistuu sinun pizzassasi! :)


Kukkakaalipizza, noin 4 annosta


Tarvitset:

Pohja:

1 isohko kukkakaali

Voita paistamiseen

100g parmesanlastuja

2 munaa

Ripaus suolaa


Täyte:

Tomaattipyretta

Ketsuppia

Pulled Pork lihaa 200g

Pekonia 170g

Kirsikkatomaatteja

Juustoraastetta


Päälle:

Baby pinaattia (tai rucolaa)

Cashew pähkinöitä ( tai pinjansiemeniä)


1. Leikkaa kukkakaali murusiksi ja kuullota muutama minuutti pannulla voissa, niin että kukkakaali hieman pehmenee. Jäähdytä hetki

2. Lisää jäähtyneen kukkakaaliseoksen sekaan 100g parmesanlastuja ja kaksi munaa (riko munien rakenne ennen lisäämistä). Sekaan myös ripaus suolaa ja sekoita.

3. Tee seoksesta mieleisesi mallinen pizzapohja ja esipaista pohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia (200 astetta)

4. Paista pekoni pannulla ja kuutioi pieniksi

5. Levitä esipaistetun kukkakaalipohjan päälle tomaattipyre ja ketsuppia sekä Pulled Pork, pekonikuutiot, pilkotut tomaatit ja juustoraaste

6. Paista pizzaa noin 10 minuuttia kunnes juustopinta saa kauniin värin (200 astetta)

7. Ripottele valmiin pizzan päälle pinaattia ja pannulla kuullotettuja cashew pähkinöitä

8. Nauti :)

Illalla uni maittaa....Zzzz.... <3

Energisiä talvipäiviä kaikille!

<3: K

Kirjoita kommentti




 

Lukijoiden kommentteja

Yhteensä 1 kpl

Sanna

Tota pitsaa pitää kyllä testata😊


Suosittelen todella. Niin hyvää :) Jopa Jarmo sanoi, että \"Täähän on oikeestaan parempaa kuin tavis pizza!\" ;) Ainoo se kukkakaalin pilkkominen on hieman työläs projekti, mutta jostain olen myös kuullut, että pilkkoo kukkakaalin paloiksi ja surrauttaa sitten blenderissä tai sauvasekoittimella. :) Menee nopsempaa. Säilyy myös jääkaapissa hyvin pari päivää ja voi lämmittää mikrossa, on edelleen tosi hyvää. :)

Kirjoittaja on 30+ Mäntässä asustava kolmen jääkiekkohullun poitsun äiti ja hyvinvointialan ammattilainen. Blogini tarkoitus on jakaa treeni -ja hyvinvointivinkkejä sekä fiilistellä tyylijuttuja ja elämää.