Katariina K - Shape of my health
 

Joka päivä salilla - Tai jos ei sittenkään!

 

Treenissä laatu korvaa määrän!

Toki määrällisestikin tarvitaan riittävästi treeniä, jotta kehitystä tapahtuu ja saadaan haluttuja tuloksia, mutta eritoten alleviivaan laadukasta treenaamista!

Laadukas treenaaminen tarkoittaa sekä riittävän kuormittavia harjoituksia että oikeaa ravintoa sekä palautumista ja lepoa.

Jos teet laadullisesti muutaman tehokkaan ja hyvän lihaskuntotreeniin viikkoon sekä tarpeitasi ja tavoitteitasi vastaavan määrän aerobista tai kahden edellisen yhdistelmiä niin se riittää. Salilla ei tarvitse veivata joka päivä! Treenaa mahdollisimman paljon isoja ja koko kroppaa kuormittavia liikkeitä. On turha hinkuttaa vain ojentajia ja haukkareita, jos koko muu kroppa jää treenaamatta.

Maastanostot, rinnallevedot, ylös työnnöt, kyykyt, askelkyykkykävelyt, useat kuulaliikkeet, erilaiset hypyt yms. kuormittavat tehokkaasti koko kroppaa ja tekevät hyvää myös sydämelle ja verenkiertoelimistölle.

Kaikille treenareille suosittelen toiminnallisuutta ja kokonaisvaltaista harjoittelua. Se, että treeni koostuu ainoastaan eri päiville jaotelluista lihasryhmistä tyylillä "Selkäpäivä, Käsipäivä" jne. ei ole yksistään järkevää. Kehoitan kaikkia paljonkin treenaavia ottamaan treeniohjelmaan mukaan lisäksi hyppyjä ja muita sykeosuuksia - HIIT - tyyppisiä treenejä. Kokeile vaikka tehdä haukkareita silmät kiinni ja toinen jalka ilmassa tai kyykkyjä epätasapainoisella tangolla!VIISI VINKKIÄ TREENIIN:

1. LAADUKAS JA TEHOKAS TREENI

- Huomioi, että treenin pitää olla kuormittavaa ja tuntua aika ajoin jopa inhottavalta!

2. MÄÄRÄ

- Suunnittele treenikalenteri itsellesi sopivaksi! Varsinkin aloittelevat kuntoilijat ahnehtivat usein liikaa treeniä, mikä johtaa herkästi vaivoihin, vammoihin, ylikuntoon ja yht´äkkiseen lopettamiseen!

2. TEKNIIKAT KUNTOON

- Väärällä tekniikalla aiheutat enemmän haittaa kuin hyötyä! Harjoittele siis oikea tekniikka ja kysy apua ja neuvoa mikäli epäilet tekemistäsi.

3. ISOT LIIKKEET

- Suosi isoja ja koko kroppaa kuormittavia liikkeitä! Laita koko kroppasi työskentelemään, jolloin saat treenistä mahdollisimman suuren hyödyn.

4. TREENAAT ITSEÄSI VARTEN
- Muista tämä! On typerää verrata itseään muihin.

5. ELÄMÄ EI OLE PELKKÄÄ TREENAAMISTA

- Ei todellakaan! Elämässä pitää olla muutakin!

"Maija treenaa salilla seitsemänä päivänä viikossa ja veivaa vähän sitä sun tätä ja vastaavasti Liisa tekee kaksi tehokasta tunnin mittaista lihaskuntoharjoitusta, käy kerran spinning - tunnilla ja kerran joogassa. Toki Maija vielä stressaa kuinka ehtii käydä joka päivä salilla, kun olisi kaikkea muutakin ja syö vähän sitä sun tätä, usein unohtaa syödä. Toisaalla Liisa syö pääsääntöisesti monipuolisesti ja terveellisesti ei unohda keskiviikon pullakahveja Marjatan kanssa eikä viikonlopulle suunniteltua naisten viini-iltaa!"

- Ei ole vaikeaa arvata kumpi voi paremmin! <3

<3 K

Kirjoita kommentti
 

Lukijoiden kommentteja

Yhteensä 2 kpl

Vaari

Täyttä asiaa ammattilaisen taholta.
Monipuolisuus harjoittelussa on aina tärkeää. Harjoittelun ja levon suhde pitää muistaa. Levossa kehitys tapahtuu. Ruokailu on. Olet , mitä syöt. Onko se niin.


Kyllä, on myös tärkeää keskittyä siihen mitä suuhunsa laittaa. uskon kun pääosin systeemit on kunnossa niin pienet herkkuhetket ei kaada koko systeemiä - kokonaiskuva ratkaisee. Treeni ja ravinto hyvässä suhteessa. :)

Jarmo

Täyttä asiaa jälleen kerran ! Jokainenhan treenaa itseänsä varten. Riittävät alku- ja loppulämmittelyt + venyttelyt kannattaa muistaa. Itseänsä kannattee opetella \\\"kuuntelemaan\\\"! Treenaamisesta sopiva elämäntapa !


Juuri näin. Jokainen ollaan yksilöitä ja itseään kuuntelemalla löytää myös ne itselleen parhaiten sopivat systeemit. :)

Kirjoittaja on 30+ Mäntässä asustava kolmen jääkiekkohullun poitsun äiti ja hyvinvointialan ammattilainen. Blogini tarkoitus on jakaa treeni -ja hyvinvointivinkkejä sekä fiilistellä tyylijuttuja ja elämää.