Katariina K - Shape of my health

RAVINTO

 

Pakastettu banaani - Mikä yksinkertainen oivallus!

 

Banaani on ehdottomasti suosikki hedelmäni.

Paljolti johtuen jo sen helppoudesta; Se on helppo ottaa mukaan laukkuun eikä vaadi pesua tai kuorimaveistä ennen syömistä. :)

Innostun usein kuitenkin ostamaan banaaneja aivan liikaa ja osa niistä meinaa jäädä käyttämättä. Ne tummuvat - mustuvat liikaa ja muuttuvat mielestäni siinä kohdin ällöttäviksi, vaikkakin banaani on oikeasti kypsä vasta, kun kuori on jo tummunut.

Vasta vähän aikaa sitten törmäsin simppeliin kikkaan, mikä varmaan monella onkin jo ollut pitkään käytössä, nimittäin banaanin pakastamisen. Sehän on todella helppoa ja toimivaa.

Yksi banaani sujahtaa pilkottuna sopivasti pieneen minigrip pussiin ja sieltä se on helppo ottaa pakkasesta muiden marjojen kanssa. Sulatan marjoja mikrossa noin 30s - 1min ja eikun blenderiin. Koska tykkään myös, että smoothiet ja rahkat ovat todella kylmiä, mielellään jopa "jäisiä", niin tämä pakastettu banaani on senkin puolesta ihan muodostunut lempparikseni.

Jos et ole vielä kokeillut, niin kehoitan testaamaan. Simppeliä!

Monestihan ne parhaat ideat ja systeemit ovat niitä yksinkertaisia juttuja! :)

Energistä tiistaipäivää kaikille!

-K

Kirjoita kommentti
 

Lukijoiden kommentteja

Yhteensä 3 kpl

Let food be thy medicine and medicine be thy food

Mielestäni ainoa miinus ohjeessasi on tuo \\\\\\\"mikrotus\\\\\\\". Mikroaaltouuni hävittää todella ison osan hyvistä antioksidanteista sekä vitamiineista! Tästä asiasta on jokaisella tietysti oma mielipiteensä, ja tämä on minun. Täten itselläni ei ole koskaan niin kiire, ettei perinteinen sulatus onnistuisi :) slow life!


Kyllä, olet aivan oikeassa! Niin paljon kuin mahdollista kannattaa sulatusta välttää.\\
Aamut menee monesti niin härdellissä, että sulatus tuntuu ainoalta mahdollisuudelta marjojen suhteen. Koitan kyllä pitäytyä siinä noin 30s sulatuksessa ja marjat jäävätkin todella jäisiksi ennenkuin heitän ne blenderiin tai puuron päälle. Usein jopa niin jäisiksi, että blenderini jää \\\"jumiin\\\" ja joudun marjoja sörkkimään lusikalla tms. jotta ne läpäisevät terät. :)\\
Olen kokeillut myös laittaa jäiset marjat jo illalla jääkaappiin, mutta tuntuu, että ne ehtivät yön aikana jääkaapissakin sulaa hieman liikaa. Pienet marjat, kuten mustikat menevät toki blenderiin jäisinäkin, mutta isompia joutuu hieman sulattamaan.\\
Slow life kuulostaa myös ihanalta ja siihen pitäisi itsekin oppia! :)\\
Kiitos siis huomiostasi! :)

Ihan hurjan helppoa. Mä luin jostai vanhasta sport-lehdestä niksin. Aivan ihania iha jäisenä smoothieenkin :-)


Kyllä! En ymmärrä miten olenkaan näin myöhäisherännyt! :D Todella, smoothieen varsinkin!
-K

paukku

täytyypä kokeilla joskus !


Joo kannattaa kokeilla. Jotenkin mäkin aina vain pakastelen marjoja enkä edes ajatellut, että kokeilisin hedelmää pakastaa. Mutta tosiaan kun pilkkoo siivuiksi ja laittaa pieneen pussiin niin sieltä on helppo ottaa siivut \"klimppinä\" ulos ja sulattaa hetki niin menee hienosti blenderiin! Simppeliä tosiaan!

Kirjoittaja on 30+ Mäntässä asustava kolmen jääkiekkohullun poitsun äiti ja hyvinvointialan ammattilainen. Blogini tarkoitus on jakaa treeni -ja hyvinvointivinkkejä sekä fiilistellä tyylijuttuja ja elämää.