Katariina K - Shape of my health

TREENI

 

Tehokas HIIT - Voit tehdä vaikka kotona

 

HIIT - treeni eli High Intensity Interval Training on kovatasoinen ja lyhytkestoinen intervalliharjoitus. Nämä super tehokkaat treenit ovat nykyään kovassa suosiossa, enkä ihmettele, itsekin näihin olen hurahtanut! :) HIIT - treenissä saa todella haastaa itsensä ja adrenaliinin virtaamaan!

HIIT-treeni sopii urheilijoille, kuntoilijoille ja vasta-alkajille eli ihan kaikille. Kukin treenaa tasonsa mukaisesti. Treeni kohottaa kuntoa - parantaa hapenottokykyä, polttaa rasvaa ja edistää suorituskykyä.

HIIT - treeniä voi hyödyntää monissa lajeissa, kuten juoksussa, porrastreenissä ja lihaskuntoharjoittelussa. Tämä treeni on loistava lisä harjoittelukalenteriin myös kuntosalitreenaajille, vaikka ei sitä korvaakaan. Monipuolinen harjoittelu ja hapenottokyvyn parantuminen edistävät myös voimaharjoittelussa kehittymistä.

Paras uutinen on se, että treenin kesto on vain 15 - 30minuttia! ;) Alkulämmittelyn jälkeen tehdään noin 15 - 60 sekunnin vetoja / yhtä liikettä ja vaihdetaan seuraavaan.

HIIT - treeniä ei suositella tehtävän liian usein, 1-3 kertaa viikossa riittää. Itse suosin tämän tyyppistä treeniä 1 - 2 kertaa viikossa.

Treeni on helppo toteuttaa ja tämän koostamani kuulatreeninkin voit tehdä vaikka kotona tai ulkona! Tarvitset ainoastaan muutaman kahvakuulan ja 20 - 25 minuuttia aikaa! Helppoa, eikö? ;)

Hiit - treeni kahvakuulalla:

Alkulämmittely: n.5min: kevyellä kuulalla heilautuksia, hölkkää ja muutamia haaraperus hyppyjä. Pääasia, että saat kroppaan lämpöä.

Liikkeitä tehdään yhteensä 3 kierrosta. Ensimmäisellä kierroksella 60s / toisella 45s / kolmannella 30s. Kierrosten välissä mahdollisimman lyhyt tauko: n.1min.

1. Askelkyykky (kierros 1 30s per puoli, kierros 2 n.20s per puoli ja kierros 3 n.15s per puoli)

2. Sumokyykky

3. Burbee

4. Etuheilautus

5. Pystysoutu

1.Askelkyykky.

Asetu lantion levyiseen haara-asentoon ja ota pitkä askel eteen ja taakse. Jalat ovat linjassa "omilla laduillaan" polvet ja varpaat samaan suuntaan. Laskeudu keskeltä suoraan alas ja pidä ylävartalo pystyssä. Nouse samassa linjassa takaisin ylös. Liike kohdistuu takajalan etureiteen (tunne venytys) + pakaroihin.

2. Sumokyykky

Ota leveä haara-asento. Polvet ja varpaat osoittavat ulospäin - samaan suuntaan. Laskeudu suoraan alas ja pidä selkä suorassa. Nouse samassa linjassa takaisin ylös, älä kippaa ylävartaloa eteenpäin. Keskivartalon hallinta korostuu. Liike kohdistuu pakaroihin ja lähentäjälihaksiin.

3. Burbee

Asetu punnerrus asentoon (polvet voivat olla maassa). Tee punnerrus ja hypähdä siitä kyykkyyn. Kyykystä ponnista ylös ja tee niin korkea hyppy kuin pystyt. Liike nostaa sykettä ja kuormittaa koko vartaloa (voit myös ojentaa kädet ylös ilman hyppyä)

4. Etuheilautus

Asetu lantiota hieman leveämpään haara-asentoon ja koukista ylä asennossa kevyesti polvia. Työnnä peppu taakse (kyykky) ja tuo kuula jalkojen väliin taakse, hae voimaa pakaroista ja heilauta kuula eteen ja ylös niin, että voima lähtee jaloista ja lantio työntyy kevyesti eteenpäin. Keskivartalo on tiukkana koko ajan. Käsivarret vain jatkavat liikkeen ja kuula tuodaan hartioiden tasolle tai hieman alle. Tee liike tiukasti, mutta säilytä rentous. Liike kuormittaa koko vartaloa.

5. Pystysoutu

Seiso ryhdikkäästi lantion levyisessä haara-asennossa ja nosta kuula läheltä vartaloa ylös, kyynerpäät johtavat liikkeen ja nousevat hartioiden tasolle. Älä jännitä niskaa. Laske kuula hallitusti takaisin alas. Liike kohdistuu olkapäihin.

Ei muuta kuin salille tai kuulaostoksille! Energisen viikonlopun voi aloittaa vaikka tällä treenillä! ;)

Tsemppiä treeniin! :)

Kirjoita kommentti
 

Lukijoiden kommentteja

Yhteensä 0 kpl

Kirjoittaja on 30+ Mäntässä asustava kolmen jääkiekkohullun poitsun äiti ja hyvinvointialan ammattilainen. Blogini tarkoitus on jakaa treeni -ja hyvinvointivinkkejä sekä fiilistellä tyylijuttuja ja elämää.