Katariina K - Shape of my health

RAVINTO

 

Proteiinipitoinen marjakeitto puurolle

 

Olen todellinen puuroihminen. Lähes joka aamu syön kaurapuuroa. Mielestäni puuro on helppo ja vatsaystävällinen tapa aloittaa päivä. Lisäksi se on myös riittävän ruokaisa, koska minulla on aamuisin kiljuva nälkä! Erilaiset tuorepuurot kuuluvat myös lemppareihini :)

Sekoitan puuron sekaan usein maustamatonta herajauhetta, jotta saan proteiiniakin heti aamusta. Lisäksi laitan marjoja, hieman isoäitini tekemää taivaallista omenahilloa ja muutaman desin maitoa. Tämä on kesto suosikkini, mutta aika ajoin vaihtelu virkistää. Kaikkeen kyllästyy, vaikka se olisi kuinka hyvää tahansa.

Olenkin viime aikoina innostunut tekemään helppoja omia marjakeittoja puuron päälle. Näiden reseptit vähän aina vaihtelee päivän mukaan, mutta jokaiseen laitan aina paljon marjoja ja/tai hedelmiä ja joko maustamatonta soija90 jauhetta tai Hera80 jauhetta noin 0,5dl, Proteiinia siis noin 15 - 20g.

Välillä saatan lorauttaa mantelimaitoa tai kookosmaitoa sekaan. Myös kaupan valmiit (kaikille tutut ;)) marjakeitot toimivat pohjana, kun lisää marjoja ja proteiinia. Pelkiltäänhän ne ovat todella ravintoköyhiä.

Tänään marjakeitossani oli 0,5dl soija90 jauhetta, 1dl mustikoita, 1dl vadelmia, 1dl mansikoita (kaikki marjat kevyesti sulatettuna pakkasesta), puolikas banaani (tuo mukavasti makeutta) ja vettä noin 2,5dl. Veden määrää vaihdellen pystyy helposti säätelemään keiton paksuutta mieleisekseen.

Marjakeiton voi helposti surrauttaa blenderillä jo edellisenä iltana jääkaappiin, jos tuntuu ettei aamuhässäkässä ole siihen aikaa. :)

Teen usein marjakeittoa tuplamäärän, jolloin sitä jää mukavasti ylimääräistä. Tämän voi kätevästi jättää jääkaappiin odottamaan iltaa tai vaikkapa napata mukaan pullossa työpaikalle ja syödä iltapäivällä rahkan kanssa. :)

Oikeastaan marjakeittoni on kuten smoothie, mutta teen siitä nestemäisempää. Eli ei nyt kovinkaan ihmeellinen niksi, mutta toimiva, maittava ja ravinteikas!

Starttaatko sinäkin päiväsi puurolla vai jollain muulla?

Kirjoita kommentti
 

Lukijoiden kommentteja

Yhteensä 1 kpl

Atenelfinjenna

First things first, you should set a set target date because you are going to completely quit, including several weeks from now. He is content, and also the complete opposite of our thoughts senior years has in store for us.

Kirjoittaja on 30+ Mäntässä asustava kolmen jääkiekkohullun poitsun äiti ja hyvinvointialan ammattilainen. Blogini tarkoitus on jakaa treeni -ja hyvinvointivinkkejä sekä fiilistellä tyylijuttuja ja elämää.